Warszawa
Cook Story by Samsung
ul. Klimczaka 1 lok 13
17.06.2020
18:00
Kochani zapraszamy Was na kolejną, bliskowschodnią, kulinarną wyprawę... Tym razem kierunek IZRAEL ! <3
Kuchnia Izraela łączy w sobie elementy kuchni śródziemnomorskiej, arabskiej, tureckiej, a nawet z kuchni Dalekiego Wschodu... Bardzo ważnym elementem tej kuchni jest oczywiście tzw. koszerność ściśle przestrzegana podczas przyrządzania i podawania potraw.
Do tradycjach, izraelskich przystawek należą m.in. babaganusz (czyli pyszne purée z pieczonego bakłażana), kibbe (krokieciki z pszenicy bulgur i siekanego mięsa z dodatkiem cebuli i orzeszków pinii), tabuleh (kuskus z dodatkiem drobno posiekanych liści mięty, natki pietruszki, dymki, pomidorów, zielonego ogórka, cytryny i oliwy z oliwek) czy sałatka izraelska, chleb pita lub hummus (pasta z ciecierzycy, z dodatkiem oliwy z oliwek, cytryny i czosnku).
Właśnie te pyszne dania nauczymy się przygotowywać wraz z Szefem Kubą Steuermarkiem.
Podczas warsztatów poznamy także wiele ciekawostek oraz technik kulinarnych Szefa Kuchni. Będzie pysznie i bardzo inspirująco!
CZYTAJ WIĘCEJ