Warszawa

 Cook Story by Samsung
 ul. Klimczaka 1 lok 13

 27.08.2020

 18:30
 

Kochani, zapraszamy na kolejną, wspaniałą, kulinarną przygodę do Gruzji!

Było już chaczapuri po adżarsku, były chinkali z różnymi nadzieniami oraz klasyczna, gruzińska sałatka... TERAZ PORA NA COŚ NOWEGO - I RÓWNIE PYSZNEGO!

Dania gruzińskie są niezwykle aromatyczne i zróżnicowane. Ogromną rolę odgrywają tu przyprawy takie jak: papryka, koperek, imbir, goździki, cynamon, mięta, kminek, estragon, a także rozmaryn, szafran oraz czosnek. Bardzo często dodawane są do potraw (zarówno tych słonych, jak i słodkich) orzechy włoskie, laskowe a także migdały czy granat.

Tym razem zrobimy z Gagikiem kolejne klasyki kuchni gruzińskiej - CHACZAPURI IMERULI, czyli pyszny przysmak po imerytyńsku w formie okrągłego placka z zapieczonym w cieście nadzieniem serowym oraz AJAPSANDALI - narodową, gruzińską potrawę składającą się z pysznych, sezonowych warzyw.

Podczas warsztatów dowiemy się wielu ciekawostek o historii i kulturze kulinarnej tego kraju, a co ważniejsze nauczymy się gotować klasyki kuchni gruzińskiej!

BĘDZIE PYSZNIE!!

CZYTAJ WIĘCEJ