Warszawa
Cook Story by Samsung
ul. Klimczaka 1 lok 13
19.11.2020
18:30
Kochani, zapraszamy na kolejną, wspaniałą, kulinarną przygodę do Gruzji - tym razem STACJONARNIE, w naszym warszawskim studio! :)
Dania gruzińskie są niezwykle aromatyczne i zróżnicowane. Ogromną rolę odgrywają tu przyprawy takie jak: papryka, koperek, imbir, goździki, cynamon, mięta, kminek, estragon, a także rozmaryn, szafran oraz czosnek. Bardzo często dodawane są do potraw (zarówno tych słonych, jak i słodkich) orzechy włoskie, laskowe, a także migdały czy granat...
Tym razem zrobimy z Gagikiem kolejne klasyki kuchni gruzińskiej - CHACZAPURI PO ADŻARSKU, czyli pyszny placek w formie łódeczki, wypełniony pysznym, ciągnącym się serem oraz jajkiem sadzonym, SAŁATKĘ TIBILISO - tradycyjną sałatkę z szarpaną wołowiną i świeżymi warzywami i ziołami... Nie zabraknie też CZAKAPULI - czyli aromatycznego gulaszu mięsnego, a na deser czeka Was coś specjalnego...
Podczas warsztatów dowiemy się wielu ciekawostek o historii i kulturze kulinarnej tego kraju, a co ważniejsze nauczymy się gotować klasyki kuchni gruzińskiej!
BĘDZIE PYSZNIE!! Zapraszamy! :)
CZYTAJ WIĘCEJ