Warszawa

 Cook Story by Samsung
 ul. Klimczaka 1 lok 13

 29.10.2020

 18:30
 

Zapraszamy wszystkich miłośników słodkości na cudowne warsztaty z pieczenia francuskich makaroników! Makaroniki to malutkie, śliczne, eleganckie i rozpływające się w ustach ciasteczka prosto z Paryża <3

Opanowanie sztuki ich przygotowania może być sporym wyzwaniem, ale pod okiem naszego słodkiego eksperta - Asi Banad, to co niewykonalne staje się możliwe!

Jeżeli marzycie o francuskiej dekadencji i przysmakach z paryskich cukierni, a także chcielibyście zamienić się na chwilę w pâtissier to zapraszamy na warsztaty z Asią Banad z pracowni „POSYPANE”.

Asia zdradzi sekrety przygotowywania perfekcyjnych makaroników na bazie bezy szwajcarskiej, a także odkryje przed Wami niezwykłe połączenia smakowe.

Makaroniki nie bez powodu nazywane są najtrudniejszymi ciastkami świata... sztuka ich przygotowywania jest bardzo czasochłonna i wymaga ogromnej precyzji, jednak patrząc na efekty zapominamy o całym trudzie!

Na warsztatach przygotujemy makaroniki w czterech wersjach kolorystycznych i w czterech wersjach smakowych - zarówno słodkich, jak i wytrawnych. Dowiecie się w jakiej temperaturze najlepiej wykonać ciasto, jak je piec. Poznacie także jej sposoby na idealny ganasz i sprawdzone porady na kremy, którymi będziemy je nadziewać! :)

Będzie to wspaniała zabawa! Zapraszamy serdecznie! <3

CZYTAJ WIĘCEJ