Warszawa

 Cook Story by Samsung
 ul. Klimczaka 1 lok 13

 27.10.2020

 18:00
 

Zapraszamy na wspaniałą, daleką, kulinarną podróż przez Azję! Tym razem na warsztatach ze Sneczem poznacie klasyczne smaki TAJLANDII! <3

Kuchnia tajska należy do jednych z najbardziej wyrazistych i najsmaczniejszych kuchni Azji. Ogromna ilość intensywnych przypraw, smak świeżych ziół, np. kolendry i tajskiej bazylii oraz mleka kokosowego i trawy cytrynowej sprawiają, że potrawy przenikają niezwykłymi aromatami.

Prawie każdy zna najsłynniejsze danie stir-fry: "Pad Thai", ale czy naprawdę tak trudno go zrobić? Co zrobić, by makaron ryżowy się nie rozgotował, a krewetki były jędrne? Do której tajskiej zupy dodajemy mleko kokosowe a do której absolutnie nie? Czy w domowych warunkach możemy zrobić prawdziwe tajskie dania? Na te wszystkie pytania i jeszcze więcej odpowie Wam podczas warsztatów Snecz!

Zapraszamy!

CZYTAJ WIĘCEJ