Warszawa
Cook Story by Samsung
ul. Klimczaka 1 lok 13
24.11.2020
18:30
Bohaterką naszego spotkania z Szefem Tomkiem Kuczkowskim będzie KACZKA...
Podczas warsztatów nauczymy się obróbki poszczególnych części kaczki. Pokażemy, że ta „rozbiórka” wcale nie jest skomplikowana i czasochłonna.
Wspólnie omówimy, jak gotować, dusić i smażyć wybrane części tak, by nie były twarde, suche i gumowate.
Tomek pokaże Wam na czym polega solankowe smażenie, a także jak wykonać pyszne "smarowidło" z kaczki... Zdradzi nam także z czym najlepiej komponuje się kaczka i jak ją najlepiej doprawiać. Wykorzystamy także najlepsze jesienne produkty, takie jak śliwki, sezonowe warzywa, jabłka i gruszki...
Podczas warsztatów ONLINE wspólnie wykonamy m.in. pyszną, różową pierś kaczki z comfortfoodowymi dodatkami takimi jak konfitura pomarańczowa czy puree jabłkowo-gruszkowye i jesienne kaszotto.
Będzie naprawdę pysznie! Zapraszamy <3
CZYTAJ WIĘCEJ