Warszawa

 Cook Story by Samsung
 ul. Klimczaka 1 lok 13

 24.11.2020

 18:30
 

Bohaterką naszego spotkania z Szefem Tomkiem Kuczkowskim będzie KACZKA...

Podczas warsztatów nauczymy się obróbki poszczególnych części kaczki. Pokażemy, że ta „rozbiórka” wcale nie jest skomplikowana i czasochłonna.

Wspólnie omówimy, jak gotować, dusić i smażyć wybrane części tak, by nie były twarde, suche i gumowate.
Tomek pokaże Wam na czym polega solankowe smażenie, a także jak wykonać pyszne "smarowidło" z kaczki... Zdradzi nam także z czym najlepiej komponuje się kaczka i jak ją najlepiej doprawiać. Wykorzystamy także najlepsze jesienne produkty, takie jak śliwki, sezonowe warzywa, jabłka i gruszki...

Podczas warsztatów ONLINE wspólnie wykonamy m.in. pyszną, różową pierś kaczki z comfortfoodowymi dodatkami takimi jak konfitura pomarańczowa czy puree jabłkowo-gruszkowye i jesienne kaszotto.

Będzie naprawdę pysznie! Zapraszamy <3

CZYTAJ WIĘCEJ