Warszawa

 Cook Story by Samsung
 ul. Klimczaka 1 lok 13

 20.01.2021

 18:30
 

Eklerki, eklery ...Kto ich nie kocha?

Zapraszamy wszystkich miłośników słodkości na kolejne cudowne warsztaty z pieczenia francuskich ciast z ASIĄ BANAD - tym razem nauczymy się piec EKLERKI!

Eklerki (fr. éclair) to podłużne, eleganckie i rozpływające się w ustach francuskie specjały z parzonego ciasta, po upieczeniu przekrojone na pół i wypełniane kremem (przeważnie) budyniowym - tzw crème pâtissière lub bitą śmietaną.

Pod okiem naszej słodkiej ekspertki - Asi Banad, to co niewykonalne staje się możliwe i to w waszych domowych kuchniach! Więc jeżeli marzycie o francuskiej dekadencji i przysmakach z paryskich cukierni, a także chcielibyście zamienić się na chwilę w pâtissier to zapraszamy na warsztaty z Asią Banad z pracowni „POSYPANE”.

Asia zdradzi sekrety przygotowywania perfekcyjnych eklerków na bazie ciasta parzonego, a także odkryje przed Wami niezwykłe połączenia smakowe - zarówno nadzienia jak i polewy i dodatki.

Każdy kto ich spróbuje będzie zachwycony! Zapraszamy do wspólnego pieczenia <3

CZYTAJ WIĘCEJ