Warszawa
Cook Story by Samsung
ul. Klimczaka 1 lok 13
24.04.2021
16:00
Kochani, WRACAMY PEŁNĄ PARĄ Z WARSZTATAMI STACJONARNYMI w naszym STUDIU na warszawskim Wilanowie! :)
Wraz z Bartoszem Sneczem Dębskim zapraszamy Was na kolejną wspaniałą przygodę po Azji w naszym studiu! Znów wspólnie przeniesiemy się do kraju Kwitnącej Wiśni, czyli Japonii... Poznamy wszystkie tajniki cudownego, japońskiego dania jakim jest RAMEN...
Tym razem skupimy się na NAJLEPSZYCH, NAJSMACZNIEJSZYCH i NIEBANALNYCH ramenach Snecza!
Wspólnie zrobimy RAMENOWE NOWOŚCI: pikantny Tantanmen z tare na bazie sezamu i pieprzu syczuańskiego, podany z pikantną wieprzowiną, kapustą Pak Choi, jajkiem Ajitsuke i olejem chili a także niezwykle aromatyczny Shio Ramen z tare na bazie różnych rodzajów soli, opiekanym tuńczykiem, krewetkami, szczypiorem, Narutomaki, jajkiem Ajitsuke i olejem krewetkowym.
Podczas części teoretycznej Snecz opowie nam czym charakteryzuje się Makaron Ramen. Dowiemy się, na czym polega jego wyjątkowość i czemu tak świetnie nadaje się do tego japońskiego dania. Poznamy i wspólnie wykonamy wywar Chintan - jeden bogaty i pełny smaku wywar, który będzie bazą do kilku rodzajów ramenu.
Nauczymy się, jaka jest różnica pomiędzy Shio, Shoyu i Miso ramen, oraz które orientalne dodatki się z nimi idealnie komponują.
CZYTAJ WIĘCEJ