Warszawa

 Cook Story by Samsung
 ul. Klimczaka 1 lok 13

 22.09.2021

 18:30
 

Serdecznie zapraszamy na nowe, stacjonarne warsztaty w naszym studio w Wilanowie!
Tym razem zapraszamy na coś zupełnie nowego... warsztaty z KLASYKÓW KUCHNI CHIŃSKIEJ!

Kuchnia chińska jest niezwykle aromatyczna, kolorowa i różnorodna, a jej charakterystyczny smak wydobywany jest dzięki wielu orientalnym przyprawom i dodatkom.

Bazując właśnie na tych oryginalnych, azjatyckich produktach oraz tych sezonowych, łatwo dostępnych w sklepach pokażemy Wam, jak przygotować prawdziwą ucztę! Poznamy historię dań oraz różnice jakie występują w danych regionach Chin.

Podczas naszych warsztatów dowiecie się, jak zrobić pyszną, chińską przystawkę - czyli SPRING ROLLS z jagnięciną i kuminem z sosem tamaryndowym. Następnie poznamy wspaniały przepis na pysznego BAKŁAŻANA w sosie ostrygowym z grzybami SHIMEJI. Na obiad czeka nas prawdziwa klasyczna uczta - chiński KURCZAK W SOSIE SŁODKO KWAŚNYM podany z ryżem jaśminowym i kapustą pak choy. Deser to prawdziwe niebo - KLEIK RYŻOWY Z MANGO I MARAKUJĄ....

Będzie przepysznie! Koniecznie zabierzcie ze sobą przyjaciół i wpadajcie! :)

Zajęcia poprowadzi Bartosz Łukaszewicz - Kucharz młodego pokolenia, pasjonat azjatyckich smaków. Szef Kuchni w pierwszej polskiej restauracji w Chinach, który nie boi się nowych kulinarnych wyzwań

CZYTAJ WIĘCEJ