• A
  • A+
  • A++
  •  

Wydarzenia

Zamówienie

Repertuar

Cztery Pory Miłowania

Cztery Pory Miłowania to zespół zawiązany w 2014 roku, wywodzący się z miejscowości Choczewo w województwie pomorskim. Działalność zespołu opiera się głównie na autorskiej muzyce członków zespołu pisanej do wierszy m.in. Piotra Konczaka, Bogdana Loebla, Edwarda Stachury, Aleksandry Bacińskiej i Toma Borkowskiego. Cztery Pory Miłowania w czerwcu 2017 roku wydały debiutancką płytę pt. „Litania do…”, na której znalazło się 14 autorskich kompozycji z muzyką Michała Miotke i Patryka Wendrowskiego. Celem zespołu jest dzielenie się słowem ważnym, dotykającym codzienności, spraw ostatecznych i spraw- co do których nabieramy sztucznego dystansu, a dotyczą one wszystkich bez wyjątku. W kręgu zainteresowań artystycznych zespołu leży przede wszystkim człowiek i jego sprawy. W 2020 roku ukazała się druga płyta zespołu pt. „W zamyśleniu”, zawierająca 18 utworów. W marcu 2022 roku ukazała się trzecia płyta zespołu pt. „W rytmie serca”, zawierająca 14 utworów.

Dyskografia zespołu:

2017 – „Litania do…”
2020 – „W zamyśleniu”
2022 – „W rytmie serca”

Zespół został uhonorowany następującymi nagrodami:

2016 – Nagroda Specjalna im. Jacka i Janka Stefańskich.
2021 – I nagroda – XXVIII Eko Festiwal w Józefowie.
2021 – Nagroda wykonawcza im. Bogdana Krawca – 33. Biłgorajskie Spotkania z Poezją Śpiewaną i Piosenką Autorską.
2021 – Nagroda Publiczności, czyli „Wdzięczne Ucho Publiczności” – 33. Biłgorajskie Spotkania z Poezją Śpiewaną i Piosenką Autorską.
2021 – Nagroda Publiczności – 57. Studencki Festiwal Piosenki w Krakowie.

Rozwiń
Data Miejsce Bilety
2023-02-10 19:00 Gorzów Wielkopolski, Miejskie Centrum Kultury Zawarcie bilety: 30 kup bilet
2023-02-11 19:00 Sokolec, Pensjonat Sokolec bilety: 0 brak biletów
2023-02-13 19:00 Ciechanów, Powiatowe Centrum Kultury i Sztuki bilety: 34 kup bilet
2023-02-17 18:00 Człuchów, Miejski Dom Kultury bilety: 22 kup bilet
2023-02-18 18:00 Świnoujście, Miejski Dom Kultury bilety: 56 kup bilet
2023-02-19 18:00 Łódź, Akademia Muzyczna im. G.i K.Bacewiczów - Sala Koncertowa bilety: 117 kup bilet
2023-03-03 19:00 Warszawa, Dom Kultury Świt bilety: 44 kup bilet
2023-03-04 18:00 Zielonka, OKiS Zielonka - Sala widowiskowa bilety: 117 kup bilet
2023-03-06 19:00 Pilnik, Gminne Centrum Kultury w Pilniku bilety: 35 kup bilet
2023-03-07 19:00 Olsztyn, Aula im. Anny Wasilewskiej bilety: 68 kup bilet
2023-03-08 19:00 Radzyń Podlaski, Radzyński Ośrodek Kultury i Rekreacji bilety: 20 kup bilet
2023-03-11 18:00 Radom, Sala Widowiskowa Resursa Obywatelska bilety: 81 kup bilet
2023-03-12 18:00 Zamość, Zamojski Dom Kultury bilety: 49 kup bilet
2023-03-13 19:00 Nowy Sącz, Miejski Ośrodek Kultury bilety: 47 kup bilet
2023-04-21 19:00 Legnica, Sala Maneżowa Akademii Rycerskiej bilety: 118 kup bilet
2023-05-19 19:00 Opole, Studenckie Centrum Kultury bilety: 62 kup bilet